13. februára 2013

Chlpaté ruky


K ceste B3212, nachádzajúcej sa blízko dediny Postbridge v anglickom Dartmoore, sa už po viac ako storočie viaže nezvyčajná legenda. Vodiči vraj na tomto úseku často hlásili zjavenie akýchsi chlpatých rúk, ktoré sa im znenazdajky zjavia na volante a násilne vozidlo strhnú z cesty. Scenár sa väčšinou opakuje týmto príbehom: osamelý vodič ide v noci po temnej ceste, keď sa zrazu na volante objavia neľudské desivé ruky, ktoré sú tak silné, že vodič nemôže volant otočiť a vozidlo smeruje mimo cestu. Tento príbeh sa vraj už od roku 1910 mnohokrát zopakoval.

Na ceste sa roku 1921 zabil jeden úradný lekár, keď jeho motocykel ovládla neznáma sila a vyletel mimo cesty. Príbeh vyrozprávali deti riaditeľa väznice, ktoré sedeli v postrannom vozíku motocykla. Jediné, čo počuli, bol krik lekára, ktorý im kázal, aby vyskočili. Ony prežili, no on nie.

Ďalšia podobná nehoda sa odohrala na rovnakom úseku cesty. Na riadidlách motocykla sa zjavili veľké chlpaté ruky a jazdec aj s pasažierom havarovali. Príbehu sa potom chytili noviny a legenda bola známa v celom Anglicku. Roku 1924 v oblasti kempovala istá manželská dvojica. Žena sa uprostred noci zobudila na to, že na okne karavanu šmátra veľká ruka bez tela, pokrytá dlhými chlpmi. Začala sa teda v hrôze modliť a ruka vraj zmizla.

Vyšetrovatelia tvrdia, že nehody sa väčšinou stávajú vďaka sklonu vozovky a na úsekoch s nebezpečnými zákrutami. Chýry však hovoria o tom, že ruky patria mŕtvemu mužovi, ktorý mal na ceste nehodu, alebo ktorého zrazilo auto. Niektorí hovoria aj o démonických silách, ktoré sa naschvál pokúšajú motoristov zabiť. Nech je to už akokoľvek, nenašlo sa žiadne prirodzené vysvetlenie, ktoré by tento jav vysvetľovalo.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára