13. marca 2013

Jašterí muž z Južnej Karolíny

V močiaroch Scape Ore v Južnej Karolíne vraj žije jeden záhadný kryptid pripomínajúci kríženca plaza a človeka, ktorého všetci poznajú pod menom Jašterí muž.



Popis
Jašterí muž je podľa popisu svedkov vysoký asi dva metre, je mohutnej postavy a pohybuje sa po dvoch nohách ako človek. Telo má pokryté tmavou srsťou, pričom niektoré časti tela sú pokryté šupinatou kožou podobnou plazovi. Na nohách a rukách má vraj po tri prsty. Tvor disponuje nadľudskou silou a spôsobuje škody na vozidlách.

Pozorovania

Prvé pozorovanie bolo hlásené roku 1988. 29. júna šiel 17-ročný Christopher Davis o druhej nadránom domov z práce. Davis zastavil svoje auto na krajnici pri bažinách Scape Ore, pretože mu praskla pneumatika. Po tom, čo nasadil novú, za sebou zrazu začul podivný zvuk. Keď sa otočil, zbadal akúsi obludu s červenými svetielkujúcimi očami, ktorá k nemu beží z poľa. V strachu nasadol do auta a zamkol sa. Tvor však dobehol k autu a pokúšal sa otvoriť dvere. Mal vraj tmavozelenú kožu, tri prsty s pazúrmi a bol silný a agresívny. Potom vyskočil na strechu a vydával zvuky podobné krochkaniu. Davis dupol na plyn a snažil sa divokými manévrami tvora z auta striasť, no ten sa ešte viac pritisol k streche. Keď sa mu to nakoniec podarilo, uháňal domov a stále roztrasený vyrozprával rodine, čo sa stalo. Ako dôkaz mu slúžilo auto, na ktorom sa našli rôzne ryhy a škrabance, pričom bočné zrkadlo bolo vykrútené nadľudskou silou.

Nasledújuci mesiac sa pozorovania tvora začali množiť a na autách, ktoré parkovali blízko Scape Ore, boli nachádzané škrabance a stopy po zuboch. Polícia sa k hláseniam stavala skôr skepticky a tvrdila, že Jašterí muž nie je nič iné, ako obyčajný medveď. Dva týždne po Davisovom hrôzostrašnom stretnutí muži z oddelenia šerifa urobili odliatky trojprstých stôp, ktoré merali až 36 centimetrov. Po analýze odborníci nedokázali stopy priradiť k žiadnemu známemu živočíšnemu druhu. Pozorovania prilákali mnoho turistov i amatérskych lovcov, ktorí chceli tvora dostať. Rádio WCOS dokonca ponúklo odmenu milión dolárov tomu, kto Jašterieho muža chytí živého.

V auguste vraj na tvora narazil letec Kenneth Orr, ktorý tvrdil, že naňho vystrelil a zranil ho. Ako dôkaz ukázal šupiny a vzorku krvi. Orr však o dva dni zmenil výpoveď, keď bol obžalovaný z nelegálneho vlastnenia zbrane a z krivého svedectva. Priznal sa teda, že príbeh si vymyslel preto, aby udržal legendu o Jašterom mužovi nažive.

Existencia tvora, alebo viacerých tvorov tohto druhu, však pravdepodobne pretrváva dodnes. V októbri 2005 žena z Newberry tvrdila, že videla dva tvory podobné Jašteriemu mužovi pred jej domom. Roku 2008 zas našla rodina Rawsonových ráno svoje auto poškriabané a pohryzené. Takisto zmizla aj ich mačka a šerif na neďalekom poli našiel mŕtvu kravu a kojota. Bažiny v Južnej Karolíne nám teda svoje tajomstvá ešte zrejme nemienia odhaliť.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára