22. júna 2013

Lietajúci humanoidi nad Mexikom

Mexiko je známe vďaka častým pozorovaniam UFO a iných neidentifikovaných lietajúcich predmetov, ktoré sa často aj podarí natočiť. Z tejto krajiny pochádzajú rôzne bizarné opisy UFO – diskovité predmety, lietajúce gule a orby, trojuholníkové a trubicovité objekty či rôzne zhluky menších objektov. V roku 2000 sa však objavili nové, ešte podivnejšie pozorovania, ktoré otvorili úplne nové otázky v problematike UFO.

Bizarné pozorovania
Salvador Guerrero patrí medzi nadšencov, ktorým sa viackrát podarilo UFO nad Mexikom natočiť. Jedného marcového dňa tento muž zbadal vysoko na oblohe tmavý objekt, ktorý považoval za ďalšie UFO, a tak ho začal hneď natáčať na video. Keď však kamerou na objekt priblížil, neveril vlastným očiam. Videl tmavý pevný objekt, ktorý takmer nehybne visel na oblohe a otáčal sa pomaly okolo svojej osi. Vyzeralo to však, že predmet má ruky a nohy ako človek, z čoho bol Salvador šokovaný.

Objekt visel na oblohe ešte niekoľko minút s roztiahnutými "rukami" a "nohami", až sa napokon začal pohybovať a zmizol za budovami. O niekoľko mesiacov neskôr, v decembri, Salvador spolu s Juanom Floresom natočili ďalšieho humanoida na tom istom mieste. Tieto videá z roku 2000 však boli ešte len prvými z ďalších bizarných nahrávok lietajúcich humanoidov, ktoré zaujali i mexických ufológov.

Počas vyšetrovania spomínaných prípadov sa nad mestom Cuernavaca odohralo podobné pozorovanie. Amado Marquez, Salvadorov priateľ a taktiež nadšenec pre UFO, natočil vo februári 2000 podobný objekt, no Salvadorovi povedal, že video nikde neuverejnil práve kvôli jeho podivnému charakteru. Marquez vtedy sedel na streche svojho domu a pozoroval oblohu ako obvykle. Všimol si však podivný tmavý objekt, ktorý sa približoval, a tak ho začal natáčať. Na jeho prekvapenie zbadal "malého mužíčka", ako objekt opísal, ktorý sa rozkročmo vznáša v horizontálnej polohe. Marquez ešte dodal, že si nevšimol žiaden padák či krídla.

V júli 2000 zas ďalší pozorovateľ menom Gerardo Valenzuela z Cuernavacy natočil vysokého humanoida, ktorý sa pomaly vznášal nad údolím, až zmizol za kopcami.
Podivné lietajúce bytosti neskôr videli i piloti komerčných aeroliniek nad Mexico City. "Malý mužíček" letel spolu s ich lietadlom, keď pristávali na letisko. Jeden pilot si všimol, že bytosť má na chrbte akýsi vak alebo zariadenie, ktoré mu umožňovalo letieť s ľahkosťou.

14. februára 2004 natočila Ana Luisa Cid spolu s dvomi ďalšími svedkami jedno z najzvláštnejších videí. Tento incident sa odohral v Mexico City. Ana Luisa zbadala na oblohe tmavý objekt, a tak ho začala natáčať, pričom komentovala všetko, čo vidí. Keď na objekt zaostrila, všimla si, že ide o veľkú postavu s akousi kmitajúcou vecou nad ňou, pričom sa zdalo, že oba predmety sú akosi prepojené. Zrazu sa však odniekiaľ zjavil ďalší, menší predmet, ktorý bol pohltený väčšou postavou. Potom sa od seba objekty odpojili, pričom bytosť potom pripomínala postavu s trepotajúcim sa plášťom. Objekty sa ešte pár krát spojili a odpojili, až nakoniec zmizli nad kopcami. Táto udalosť dostala názov "Zjednotenie bytostí na oblohe" a dodnes ostáva celkom nevyjasnená.

Pozorovania týchto humanoidov nad Mexikom pokračujú dodnes. Je však ťažké definovať povahu týchto lietajúcich bytostí a ich pôvod či zámery. Tieto nové pozorovania, ktoré odporujú akýmkoľvek logickým vysvetleniam, si budú vyžadovať viac záujmu zo strany vyšetrovateľov. Zdá sa však, že dnes nie sme k vysvetleniu týchto javov o nič bližšie.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára