20. februára 2014

Mozgy z vesmíru

V noci 17. augusta 1971 sa dvaja mladí muži, Peter Rodriguez a John Hodges, obaja z Palos Verdes v Kalifornii, vracali od priateľa, ktorý býval neďaleko. Asi okolo druhej nadránom obaja s cieľom vrátiť sa domov nasadli do Hodgesovho auta, keď zrazu svetlá reflektorov padli na bizarné, zdanlivo mimozemsky vyzerajúce tvory, ktoré doposiaľ v kronikách kryptozoológie ani ufológie nemali obdoby.

Dvojica po návšteve u priateľa nasadla uprostred noci do auta, no keď Hodges naštartoval, nemohol uveriť vlastným očiam. Uprostred cesty ani nie dva metre pred autom na zemi ležali dva tvory, ktoré dvojica opísala iba ako "veľké mozgy". Obaja si všimli, že "mozgy" majú modrastú farbu a sú obklopené podivnou jemnou hmlou alebo oparom. Jedna z bytostí bola vraj len o niečo väčšia ako softballová lopta, pričom druhá tvarom trocha pripomínala ľudské torzo. Čo však bolo na druhej bytosti najpodivnejšie, obaja muži popísali ako "veľké červené oko priamo vpredu".

Následkom tohto nepozemského stretnutia bolo to, že oboch mužov rýchlo premohol strach, a tak z miesta čo najrýchlejšie ušli. Obaja bývali len neďaleko a tak bola cesta krátka. Hodges najprv vysadil Rodrigueza a potom sa sám vybral domov. Keď sa však po návrate pozrel na hodinky, zarazilo ho, že je už pol piatej. Nerozumel teda, ako sa cesta, ktorú už absolvoval mnohokrát, mohla z desiatich minút natiahnuť na dve hodiny. O nejaký čas sa to však mal dozvedieť.

Mnoho ľudí, ktorí už počuli o mimozemských únosoch, sa pravdepodobne s termínom "chýbajúci čas" už stretlo. Unesení často zažívajú fenomén chýbajúceho času, ktorý ako keby sa zázračne zrýchlil či posunul po tom, čo pozorujú UFO a mimozemšťanov. Ľudia, ktorí veria, že boli unesení, sa často "prebudia" dezorientovaní a zmätení, no zvyčajne na tom istom mieste a pri tej istej činnosti, kedy odrazu zbadali UFO a javy s ním spojené. Obete si spočiatku nemusia uvedomiť, čo sa to vlastne stalo, no potom si všimnú, že uplynulo už niekoľko hodín či dokonca dní bez toho, aby si spomínali na to, čo sa medzitým dialo.

Roku 1976, po piatich dlhých rokoch, počas ktorých stále myslel na príhodu s mimozemskými modrými mozgami na ceste, sa Hodges nakoniec rozhodol podstúpiť hypnotické sedenie v nádeji, že si vybaví veci, na ktoré si nevedel spomenúť po tom, čo tej noci vysadil Rodrigueza. Táto metóda používaná psychológmi je dnes stále kontroverzná, no v mnohých prípadoch už úspešne objasnila mnoho nevysvetlených udalostí. Ako prvé pod vplyvom hypnózy si Hodges spomenul na to, že k nemu vtedy väčší "mozog" telepaticky prehovoril, pričom vravel niečo o "vzájomnom porozumení" a plynutí času, na čo dodal, že Hodges si tento incident nesmie pamätať, kým sa znovu nestretnú.

Nasledovala klasická scéna, kedy cestou vysadil Rodrigueza a vracal sa domov. Pred jeho domom ho však čakala návšteva v podobe dvoch modrastých "mozgov", keď Hodges odrazu stratil vedomie. Prebral sa až v miestnosti, ktorú opísal ako "elektrickú rozvodňu". Nachádzali sa v nej prístroje podobné počítačovým panelom, pričom Hodges si všimol, že "mozgy" sú tam tiež – spolu s ďalšími bytosťami, ktoré boli ešte desivejšie. Bol totiž konfrontovaný so skupinou holohlavých dvojmetrových bytostí s tenkými ústami a sivou kožou, ktoré mali na rukách i nohách 6 prstov zrastených nejakými blanami. Tieto bytosti mu následne vysvetlili, že "mozgy" sú v podstate iba organickými prekladajúcimi zariadeniami, ktoré slúžia na dorozumievanie sa s ľuďmi.

Po tomto objasnení bytosti Hodgesovi ukázali akési holografické obrázky, ktoré zobrazovali nukleárne explózie a zábery podobné televíznemu prenosu, na ktorých blikali rôzne svetelné body. Veľký "mozog" mu potom vysvetľoval, že body predstavujú miesta na zemi, kde sa "sústredí príliš veľká moc". Ukázali mu tiež inú planétu, ktorá vraj bola zničená, pretože sa na nej tiež sústredila príliš veľká moc. Tieto bytosti Hodgesovi teda zjavne predstavili výstrahu, ktorá jasne hovorila o tom, že ľudská rasa by nemala zneužívať svoju moc, inak bude niesť následky. Po tomto proroctve Hodges pocítil zvláštne vibrácie, ktoré mu prebehli celým telom. Otvoril oči a zistil, že sa nachádza späť vo svojom aute, pričom mimozemské mozgy i ostatné bytosti boli preč.

Krátko po tomto sedení boli obaja muži požiadaní, aby podivné bytosti nakreslili. Hodges nakreslil väčší mozog s okom a Rodriguez menšiu bytosť. Hodges následne špekuloval, že celý únos bol iba akousi "holografickou projekciou", pretože oblasť, ktorá sa v miestnosti nachádzala za ním, bola celá čierna a ako keby ani neexistovala. Naznačoval tiež, že mimozemšťania mu do mozgu naoperovali akési "prekladacie bunky", aby s ním mohli byť naďalej v kontakte. Počas týždňov nasledujúcich po únose totiž vraj často počul telepatické odkazy. Bytosti napríklad predpovedali, že roku 1983 vypukne vojna na Blízkom východe. Tá sa vraj rozšíri do celej Európy a budú použité aj atómové zbrane. Netreba osobitne zdôrazňovať, že tieto proroctvá sa našťastie nevyplnili. Objavila sa však otázka: Prečo by si inteligentné mimozemské bytosti pre takéto dôležité proroctvá a varovania, ktoré by údajne mohli rozhodnúť o osude ľudstva, vybrali obyčajného mladého muža? Snažila sa nás naozaj vyspelejšia rasa varovať pred naším deštruktívnym správaním, alebo išlo iba o výplod fantázie Johna Hodgesa, ktorý bol snáď po návšteve priateľa pod vplyvom omamných látok? Je teda len na nás, ktorému vysvetleniu chceme veriť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára