25. februára 2015

Nedotknuteľné miesto smrti

V noci 16. júla 1823 sa tkáč William Wood vracal domov z práce z Manchesteru. Na osamelej ceste uprostred pustej anglickej planiny medzi Disley a Whaley Bridge muža odrazu napadla skupina banditov, ktorí ho ubili na smrť a okradli o všetko cenné, čo pri sebe mal.

24. februára 2015

Únos Telemaca Xaviera

16. septembra 1962 Telemaco Xavier zmizol po tom, čo ho údajne uniesli tri mimozemské bytosti. Xaviera naposledy svedkovia videli kráčať tmavou cestičkou vedúcou popri džungli, keď sa večer vracal z futbalového zápasu v meste Villa Conceica v Brazílii. Tento prípad mimozemského únosu bol znepokojivý hlavne v tom, že muža už nikdy nikto nevidel.

19. februára 2015

Mýtický Bunyip

V Austrálii nájdeme mnoho nebezpečných živočíchov, ktorých sa obávajú aj samotní domorodci a bušmani, no okrem známych druhov týmto kontinentom kolujú aj mýty a legendy o tvoroch, ktoré nemajú zaradenie. Jedným z najznámejších kryptidov je legendárny Bunyip, krvilačný tvor, ktorý má podľa príbehov domorodcov dokonca nadprirodzené schopnosti.

11. februára 2015

Žena v čiernom z Cheltenhamu

Dom s názvom Donore House v anglickom meste Cheltenham sa v 19. storočí stal miestom strašenia, ktoré bolo detailne zdokumentované a v ktorom dominoval prízrak ženy v čiernych šatách. Prípad zdokumentoval jeden zo zakladateľov "Society for Physical Research" Frederick W.H. Myers, pričom zjavenia ducha, ktoré sa odohrali najviac medzi rokmi 1882 a 1889, videlo minimálne 17 osôb.

4. februára 2015

Rodinná fotografia Cooperovcov

Niekedy v 50. rokoch minulého storočia rodina Cooperovcov odkúpila nový dom v Texase a nasťahovala sa doň. Hneď prvý večer sa otec rozhodol, že spraví rodinnú fotografiu matky a starej mamy s dvomi deťmi pózujúcimi pri stole a zdalo sa, že všetko je prirodzené. Po vyvolaní sa však na fotografii objavil desivý obraz a rodina ostala v šoku a bez vysvetlenia. Toľko hovorí príbeh, ktorý internetom koluje už zopár rokov. Je však pravdivý?