16. augusta 2016

Hostinec Ostrich Inn

Hostinec s názvom Ostrich Inn vznikol pod iným názvom už v roku 1106 a pýši sa prívlastkom "štvrtý najstarší pub v Anglicku". Navonok celkom nevinne vyzerajúca stavba je však tiež známa pre svoju temnú stránku, pretože sa môže "pýšiť" aj rekordným počtom zavraždených ľudí, ktorí v hostinci prišli o život rukou samotného majiteľa kedysi v dávnej minulosti, a to samozrejme zanechalo na hostinci strašidelnú stopu.

Ostrich Inn sa v 12. (inde uvedené aj 13. či 17. storočie) storočí nachádzal na významnej dopravnej tepne, a to si uvedomoval aj hostinský menom John Jarman. Mnoho cestujúcich, ktorí sa z ciest vracali do Londýna, sa ubytovalo práve v tomto hostinci, avšak von sa z neho už nikdy nedostali. Jarman mal totiž všetko premyslené. Bohatých hostí ubytoval do najlepšej izby priamo nad kuchyňou. Niektorí si možno všimli, že posteľ je k podlahe pribitá klincami, niektorí asi nie. Iní si mohli všimnúť, že teplota sa v izbe postupne zvyšuje. Keď sa však hosť už ubytoval a uložil spať, sadistický majiteľ jedným pohybom páky otvoril padacie dvere zabudované v podlahe, a nešťastnú obeť otočením samotnej postele poslal priamo dolu do nádrže s vriacou vodou na štýl Sweeneyho Todda.

John Jarman zabil vo svojom hostinci údajne viac ako 60 ľudí. S pomocou svojej ženy obete zaživa uvaril na smrť a telá potom skladoval v studenej pivnici. Majetok a cennosti zavraždených potom samozrejme zhrabol pre seba a kone hostí predal kočovným cigánom. Jarman sa takto roky obohacoval a vďaka opatrnosti nevzbudil podozrenie. Spravodlivosť sa nakoniec dostavila až keď kôň jedného hosťa menom Thomas Cole ušiel a vyvolal pozornosť. Jarmana nakoniec odhalili a odsúdili na trest smrti obesením po tom, čo mu pričítali 15 vrážd. Sám vrah však sudcom tvrdil, že zabil asi 60 ľudí. Model preklápacej postele, ktorú pri vraždách používal, sa dodnes nachádza priamo v hostinci.

Počas mnohých rokov personál hostinca hlásil rôzne podivné javy. Väčšinu duchov ľudia videli v reštaurácii na poschodí, ktorá je blízko pôvodného miesta vrážd. Nedávny majiteľ tvrdil, že v hostinci počuť zvláštne zvuky, objavujú sa tam prízračné postavy a veci sa pohybujú samé od seba, a to všetko je na dennom poriadku. Častým duchom je žena vo viktoriánskych šatách. Na chodbách na poschodí sa objavujú tiene, ktoré rýchlo zmiznú. Zamestnanci tiež často nachádzajú v zamknutých izbách rozsvietené svetlá a zapnuté televízory a iné zariadenia. V pivnici, kde Jarman ukladal telá, sa v súčasnosti nachádzajú dámske záchody. Práve tam mnoho žien cítilo neprirodzené ochladzovanie vzduchu a pocity silnej beznádeje a narastajúcej hrôzy. Do Ostrich Inn sa dostalo aj viacero tímov zaoberajúcich sa paranormálnymi javmi a ich členovia hlásili viaceré anomálie spojené so strašením, čím sa len potvrdzuje temná reputácia hostinca.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára