22. septembra 2016

Démoni hostinca Ancient Ram Inn

Veľká Británia je doslova plná domov, ktorých vek sa počíta na stáročia. Mnoho z nich dodnes slúži na ubytovanie pre turistov a cestovateľov, a mnoho z nich je údajne zamorených nepokojnými duchmi, ako sme sa mohli presvedčiť v prípade hostinca Ostrich Inn. Je tu však jeden lokál, ktorý je známy široko ďaleko, a prívlastok "najstrašidelnejší dom Británie" naznačuje, že pobyt v ňom asi nebude idylkou. Ancient Ram Inn medzi svojimi starými múrmi totiž skrýva mnoho temných tajomstiev...

Prívlastok "najstrašidelnejší" má v Británii zjavne mnoho domov, zámkov a hostincov, no Ancient Ram Inn aj tak vďaka hrôzostrašným historkám a temnej histórii vytŕča z radu. Nachádza sa v grófstve Gloucestershire v dedinke menom Wotton-under-Edge a bol postavený už v roku 1145, kedy slúžil mníchom a robotníkom, ktorí sa podieľali na stavbe miestneho kostola. Súkromným pozemkom sa však stal až v 20. storočí a prešiel už rukami mnohých majiteľov. Podľa odhadov niektorých ľudí sa budova nachádza na križovatke dvoch pomyselných čiar zvaných "ley lines". Tieto čiary, ktorými sú vraj pretkané celé britské ostrovy, v sebe podľa starých zvestí skrývajú silnú nadpozemskú energiu, čo sa potom môže na daných miestach prejaviť rôznymi javmi mimo chápania bežného sveta. Niekto dokonca verí, že samotný Stonehenge je akýsi "akumulátor" pre túto energiu, a Ancient Ram Inn je vraj po čiarach ley lines zásobovaný nadprirodzenou silou.

Najviac znepokojivým prvkom v histórii tohto hostina je však fakt, že sa na rovnakej pôde ešte v dávnejších dobách vykonávali pohanské rituály, pri ktorých zrejme boli temným bohom obetované aj deti. Dokazujú to malé kosti a lebky, ktoré sa raz pri rekonštrukcii našli pod pivnicou hostinca. To však ani zďaleka nezahŕňa všetky ponuré udalosti, ktoré sa na tomto mieste udiali. Iné správy hovoria o upálenej čarodejnici, ktorú popravili niekedy v 16. storočí. Tá v hostinci vraj pobývala počas posledných dní života, kde ju nakoniec zadržali a neskôr popravili. Duch čarodejnice sa vraj často vyskytuje v miestnosti s príhodným názvom "Witch's Room". Iný príbeh hovorí o dcére jedného z vlastníkov, ktorá sa obesila na povale. Tragických udalostí sa na pôde hostinca počas rokov nazbieralo toľko, že reverend John Yates, pôvodný biskup Gloucestershire, o mieste vyhlásil, že ide o "najzlovestnejšie miesto, ktoré som mal tú smolu navštíviť".


Hostinec si prešiel viacerými renováciami, najmä však presmerovaním vodného toku a potrubia, čo vraj otvorilo akýsi portál pre temnú energiu (paranormálna energia sa totiž podľa odborníkov často spája s tokom vody, ktorá má slúžiť ako akýsi prenos či cestovanie pre nadpozemské bytosti). Dlhoročný, dnes už takmer 90-ročný majiteľ John Humphries sám tvrdí, že hostinec obýva slušný počet duchov a prízrakov. Prvú noc, kedy v dome spal, ho údajne neznáma sila vytiahla za ruku z postele a ťahala po podlahe jeho izby. On sám neskôr pod schodiskom našiel detské lebky s polámanými dýkami priamo v nich, čo ho utvrdilo, že sa tu kedysi odohrávali rituály na oslavu diabla. John tvrdí, že neviditeľné útoky zamerané naňho samotného sú v hostinci na bežnom poriadku.

Jednou z najdesivejších miestností je izba zvaná "Bishop's Room", teda biskupova izba, v ktorej sa vraj odohrali najhoršie incidenty. Mnoho hostí tam často vôbec nechcelo prespávať, a aj keď sa nejaký odvážlivec našiel, väčšinou uprostred noci vydesený z izby utiekol. Najčastejším duchom v tejto izbe je tmavá postava mnícha. V období, kedy budova ešte slúžila ako malý hotel, muselo podľa rôznych správ po návšteve niekoľko ľudí dokonca podstúpiť exorcizmus. Objavil sa aj príbeh o inštalatérovi, ktorý v hostinci jedného dňa pracoval a náhle ostal v šoku, keď zazrel, ako sa priamo zo steny vynoril rímsky vojak na koni a prešiel miestnosťou.

Dnes už v hostinci žije len samotný John Humphries, ktorý sa budovu snaží zachovať a zachrániť pred demolíciou. Jeho snaha ho však stála aj početné obete vrátane jeho manželky a dvoch detí, ktorí zo strašidelného domu odišli a nikdy sa nevrátili. Podľa Johna sa v posledných rokoch v hostinci objavila aj temnejšia bytosť, než ostatní "známi" duchovia. Je ňou vraj sukkubus - prastarý démon v ženskej podobe, ktorý zvádza mužov k sexuálnej aktivite. John tvrdí, že tento démon ho už mnohokrát napadol a údajne aj znásilnil. V hostinci počas nedávnych rokov už bolo viacero skupín vyšetrovateľov, ktorí chceli tieto početné javy zaznamenať. Viacerí členovia týchto skupín však zrejme dostali viac, než očakávali, a tak je dnes mnoho ľudí presvedčených, že Ancient Ram Inn je vskutku miesto plné nadprirodzenej energie, z ktorej je podstatná časť tej temnejšej povahy.

Majiteľ hostinca John Humphries



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára