10. januára 2017

Strašiak na moste Riverside Bridge

Charles Wetzel sa snažil večer 8. novembra 1958 v hustom lejaku dostať autom domov, avšak netušil, že pustá cesta pred ním skrýva podivnú bytosť. Wetzel totiž zažil stretnutie s neobvyklou kreatúrou, ktorá by sa hodila ako strašiak na halloweensku noc.

Keď sa svedok blížil k miestu, kde sa cesta North Main Street stretáva s riekou Santa Ana, zistil, že voda sa vďaka prudkému dažďu pomaly prelieva cez cestu. Spomalil teda na čo najbezpečnejšiu rýchlosť, no všimol si, že v rádiu odrazu bolo počuť silné šumenie. Zároveň a bez varovania v tom momente spoza kríkov pri ceste vyskočilo podivné stvorenie, ktoré pristálo priamo pred reflektormi auta. Wetzel tvora popísal ako 180 centimetrov vysokého, chudého a so šupinatou kožou. Bytosť mala celkom okrúhlu hlavu bez uší, oči jej svietili zeleným jasom a ústa vystupovali dopredu. Jej nohy tiež odstávali do boku a postava tak nepripomínala človeka. Wetzel tvora opísal ako "podobného strašiakovi".

Votrelec potom skočil priamo na auto a začal svojimi pazúrmi škriabať na predné sklo, zjavne v snahe dočiahnuť na vydeseného muža, pričom vydával škrekľavé zvuky. Wetzel chytro vytiahol svoju zbraň spod sedadla, no rozmýšľal, či má otvoriť okienko alebo streliť obludu priamo cez predné sklo. Nakoniec teda dupol na plyn, na čo tvor spadol z kapoty. Wetzel ho potom bez váhania prešiel a začul pritom pod autom škrípavý zvuk sprevádzaný ďalším škriekaním a klokotaním. Následne si to namieril na najbližšiu policajnú stanicu, kde celú udalosť oznámil mužom zákona. Tí po prehliadke našli na jeho kapote a prednom skle jasné škrabance, čo podivnému príbehu odpovedalo. Keď však na miesto prišli aj so stopovacími psami, nenašli tam nič neobvyklé. Ďalšej noci však iný vydesený vodič údajne tiež stretol veľmi podobnú alebo tú istú bytosť neďaleko miesta prvého stretnutia.

Keďže okrem škrabancov na Wetzelovom aute neexistovali ďalšie dôkazy a nikto ďalší už podobného tvora nenahlásil, na prípad sa časom zabudlo. Za zmienku však stojí zvláštna náhoda. Toho istého roku ešte v júli zbadal iný svedok - zhodou náhod menom Charles Wetzel - v Nebraske na svojom pozemku vysokú "kenguru" podivného vzhľadu. Tohto tvora taktiež počas leta videlo v oblasti viacero ďalších svedkov. Či však bola medzi Wetzelovou "kengurou" a Wetzelovým "strašiakom" nejaká spojitosť, to ostáva záhadou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára