15. apríla 2017

Žena z paralelného sveta

16. júla 2008 napísala 41-ročná žena menom Lerina Garcia Gordo na isté online fórum, kde ľudí žiadala o pomoc. Tvrdila, že sa zobudila v paralelnej realite, inej oproti tej, ktorú poznala deň predtým. Všimla si totiž, že viaceré známe detaily a aspekty jej života sú odrazu z neznámych príčin zmenené.

Toho rána sa Lerina prebudila a krátko na to zistila, že jej posteľné obliečky cez noc záhadne zmenili farbu. Žena bola síce z tohto javu zmätená, avšak nemohla tým strácať čas, keďže bol bežný pracovný deň. Podivné zmeny sa však ešte len začínali. Cestou do práce bolo všetko v poriadku, avšak keď Lerina dorazila do kancelárie, našla tam mnoho neznámych ľudí. To ju síce prekvapilo, no verila, že to má svoj dôvod. Keď však prišla pred dvere svojej kancelárie, kde robila už asi 20 rokov, bolo na nich odrazu úplne iné meno. Žena si najprv myslela, že je na nesprávnom pochodí, avšak ukázalo sa, že sa nezmýlila. Po prvotných myšlienkach, že ju vyhodili a miesto nej dosadili náhle iného človeka, sa Lerina napojila cez svoj notebook na firemnú sieť. Dozvedela sa, že je stále vo firemnom registri, avšak ukázalo sa, že je pod úplne iným manažérom a v inom oddelení.

Žena si potom v zmätku skontrolovala vodičský aj pracovný preukaz a kreditnú kartu. Všetky údaje, ktoré o sebe vedela, presne sedeli. Následne sa Lerina vypýtala z práce s tvrdením, že sa necíti dobre. Všetky udalosti toho rána ju totiž nútili premýšľať, že prichádza o rozum. Rozhodla sa teda navštíviť lekára, kde bola následne podrobená rôznym testom na halucinogénne látky a alkohol v krvi, avšak všetky testy vyšli negatívne. Lerina sa potom vrátila domov a začala si prechádzať všetky svoje osobné dokumenty, avšak tie udávali správne informácie. Vtedy jej však napadlo, že možno trpí stratou pamäti, že sa jej možno niečo stalo a tak si nepamätá isté veci zo svojho života. Keď sa dostala na internet, začala si pozerať všetky nedávne správy a novinky, no tie boli také isté, aké si ich pamätala z predošlých dní. Lerina si zatiaľ všimla len to, že odrazu žije trochu iným životom.

Len nedávno predtým si však žena začala s mužom menom Agustin, ktorý býval na konci ulice. Zavolala mu teda, aby sa spolu stretli, avšak v telefóne sa ozval akýsi neznámy hlas. Ten jej povedal, že v dome nebýva žiaden človek s menom Agustin. Táto správa Lerinu šokovala, keďže s Augustinom vtedy chodila už 4 mesiace a spoznávala sa postupne aj s jeho synom - tí však odrazu boli preč. Po zvyšok dňa sa žena dozvedala ďalšie detaily, ktoré vybočovali z noriem jej života. Pred Agustinom totiž mala priateľa, s ktorým bola 7 rokov, po ktorých sa rozišli. Lerina však postupne zistila, že s týmto mužom sú v tomto paralelnom svete stále spolu, tak ako to bývalo počas ich dlhoročného vzťahu.

Lerina ešte viackrát navštívila lekárov, keďže si myslela, že zrejme utrpela nervový kolaps, po ktorom jej v mysli ostali falošné spomienky. Všetky ďalšie testy však preukázali, že žena je fyzicky aj psychicky zdravá. Lekári predpokladali, že v poslednej dobe zažila mnoho stresu a viaceré veci sú výsledkom halucinácií. Následne sa Lerina snažila vypátrať Agustina a jeho syna, no ani jedného z nich sa nepodarilo nájsť ani súkromnému vyšetrovateľovi, ktorého si žena najala. Zdalo sa dokonca, akoby títo ľudia nikdy ani neexistovali. Čo však bolo ešte horšie, jej rodina si o nej myslela, že sa zbláznila. Lerina sa ich totiž pýtala, ako sa má jej mladšia sestra, ktorá podstúpila operáciu ramena. Nikto z rodiny však o žiadnej operácii nevedel, a aj napriek naliehaniu z jej strany sa jej nikoho nepodarilo presvedčiť, že jej sestra bola istotne nedávno na takomto zákroku.

Prechádzali týždne a mesiace a Lerina nachádzala stále nové a frustrujúce zmeny vo svete okolo nej. V jej skriniach bolo oblečenie, ktoré si istotne sama nekúpila. Príspevky na jej blogu a dokonca aj e-maily a konverzácie so známymi z nedávnej doby zmizli. Všetky správy zo sveta však ostávali také, aké ich poznala. Žena teda ostala presvedčená, že sa jednej noci nejakým podivným spôsobom premiestnila do alternatívnej reality. Vedela však, že vyhľadanie "odbornej" pomoci by ju zrejme dostalo do väčších problémov, keďže by jej nikto neveril a zrejme by ju označili za pomätenú, a tak sa so svojimi ťažkosťami obrátila na internet.

Jej pôvodné posty sú dodnes dostupné na niektorých stránkach v španielčine, avšak v súčasnosti je tento prípad zahalený tajomstvom. Dostala sa už Lerina po mnohých rokoch späť do svojej reality? Prežívala podobne ako hlavná postava románu "Charlotte Sometimes" od Penelope Farmer život niekoho iného po tom, čo sa prebudila do odlišného sveta? Niektorí si myslia, že sa tento prípad ani len nestal, a že Lerina Garcia Gordo trpí mentálnou poruchou, ktorá jej skresľuje reálny, logický pohľad na svet. Mnohí odborníci však dodnes pripúšťajú a dokonca sú presvedčení o existencii viacerých dimenzií, v ktorých sa náš život môže odvíjať celkom inak, ako sme zvyknutí. To môže dokazovať aj tento prípad, ktorý však zrejme nebude nikdy objasnený.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára