31. mája 2017

Horor na schodoch: Bytosť z kasární Dekeleia

Základňové územie Dekeleia na ostrove Cyprus, ktoré dodnes spolu s Akrotiri predstavuje vojenské územie Spojeného kráľovstva, sa v roku 1968 stalo miestom stretnutia s neobvyklou mimozemskou bytosťou. Svedkom bol pritom poddôstojník britskej armády, ktorý si spočiatku myslel, že na základňu v noci prenikol nepriateľ, avšak vojak mal zbadať niečo omnoho desivejšie.

Väčšina stretnutí s mimozemšťanmi sa podľa popisov svedkov odohráva v odľahlých oblastiach, kde nie sú vesmírni návštevníci ľahko pozorovateľní. Vojenská základňa je preto asi posledným miestom, kde by sa mohol objaviť nejaký pilot z paluby UFO, no presne to sa stalo v septembri 1968 na Cypre. Istý nemenovaný britský vojak mal v tú noc službu, keď ho okolo tretej nadránom varovalo vrčanie a štekanie jeho vlčiaka. Svedok si najprv myslel, že jeho pes spozornel na nečakaný teroristický útok, na čo sa zvonka ozval podivný bzukot. Pes potom aj napriek svojej nebojácnej povahe rýchlo stiahol chvost a skryl sa kňučiac pod posteľ. Vojak sa teda pomaly vykradol z nadzemnej strážnice a chystal sa zísť dolu schodmi na zem, aby si obzrel, čo sa vlastne deje. Tam však bol okamžite konfrontovaný s nadpozemským zjavom, ktorý sa mu mal navždy vryť do pamäti.

Na drevených schodoch svedok zazrel neúplnú humanoidnú bytosť, ktorú v podstate predstavovali len ramená a sklonená hlava, ktoré sa pomaly plížili hore k strážnici. Bytosť bola odetá v priliehavej modrej kombinéze bez goliera a výrazným a najhrozivejším detailom bol jej nepriateľský, zamračený výraz. Tvár bola oranžovej farby, vlasy jasne červené a oči veľké a nežmurkajúce. Keď sa prízrak dostal na vrch schodov až k vojakovi, otočil zrazu hlavu o celých 180 stupňov. Vojak samozrejme v panike vbehol naspäť do svojej kabíny a zabuchol za sebou dvere. Zvonka ešte stále počul neznámy zvuk, ktorý sa stupňoval do ohlušujúcej miery, ku ktorému sa ešte pridalo akési šúchanie, ako keby sa bytosť takto blížila k jeho dverám.

Vojak schytil jedinú zbraň, ktorú mal po ruke - vodnú harpúnu - a v strachu s ňou rovno prestrelil dvere. O malú chvíľu už zvuk zvonka utíchol a vojaka o hodinu na to našiel iný strážnik, ako stále sedí na posteli, ochromený strachom. Následkom tohto zážitku bola krátkodobá svalová paralýza, z ktorej sa však svedok nakoniec zotavil. Vlčiak, na druhej strane, po zbytok života ostal bojazlivým a bál sa každého neobvyklého zvuku. Tento prípad je znova ojedinelým príkladom mimozemskej bytosti, ktorá vzdoruje zaradeniu medzi "typické" mimozemské druhy. Jej prízračná povaha nám naznačuje, že sa jednalo o akéhosi "mimozemského ducha", čo ešte zvyšuje faktor hrôzy v spojení s nadprirodzeným zážitkom. Tento príbeh sa objavil v knihe od ufologičky Jenny Randles.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára