28. júla 2017

Obria modlivka na rieke Musconetcong

Musconetcong je rieka, ktorá preteká neďaleko mesta Hackettsown v New Jersey. Okrem toho, že je to obľúbené miesto mnohých rybárov, sa rieka pred niekoľkými rokmi stala miestom viacerých stretnutí s obludou tak nezvyčajnou, že tento tvor dostal prezývku "mantis man" (voľne preložené ako človek-modlivka). Jeho meno nie je náhodné - má totiž ísť o veľkú bytosť podobnú prerastenému hmyzu.

Tvor sa do pozornosti médií aj miestnych v New Jersey dostal do povedomia kedysi v roku 2006. Muž menom Paul Jacks šiel toho dňa so svojím šéfom loviť ryby na rieku Musconetcong a ani jeden z nich vtedy netušil, s čím sa môžu v odľahlej oblasti stretnúť. V jednej chvíli totiž Paul na brehu zazrel pohyb. Keď sa pozrel tým smerom, zbadal veľkého, približne dva metre vysokého tvora, ktorý bol pokrytý kožou podobnou hadovi, avšak vzhľadom pripomínal skôr nejaký hmyz. Nohy mal tvor podobné kobylke, s typickými ostňami, avšak ohnuté dopredu ako človek. Paulovi sa zdalo, že bytosť je z neho akosi udivená či vyplašená, pretože sa snažila čím skôr dostať hore na breh a obzerala sa dozadu. Muž mal pocit, akoby sa tvor divil, prečo stojí vo vode až po hruď v silnom prúde. Vtedy si Paul všimol trojuholníkovitú hlavu a veľké čierne oči, ktoré mierili dopredu. Tvor sa síce pohyboval ďalej hore svahom, avšak hlavu mal otočenú priamo na šokovaného svedka a nespúšťal z neho zrak.

Najpodivnejšie na celom stretnutí však bolo, že tvor sa veľmi rýchlo začal "vytrácať", až kým Paulovi nezmizol z dohľadu, zatiaľ čo sa naňho stále pozeral. Nezakryli ho však žiadne stromy alebo iné prekážky. Vyzeralo to, akoby bytosť proste zmizla. Paul mal však pocit, že tvor sa len zamaskoval, tak ako to robí viacero druhov z ríše hmyzu (vrátane modliviek), inak povediac, splynul so svojím okolím. Keď si to vydesený svedok uvedomil, dal sa okamžite na útek, keďže teraz mohla byť bytosť kdekoľvek a pohybovať sa nepozorovane. Správy o tomto nanajvýš bizarnom stretnutí sa okolím začali šíriť veľmi rýchlo a vyvolávali vlny skepticizmu aj údivu. Nebol to však len jeden svedok, ktorý sa s obludou stretol.

Joe Parenti sa na rieku vybral so svojím bratom v skorých ranných hodinách. Avšak krátko na to, čo nahodil návnadu, začul zvláštny bzukot a jeho telom prešlo akési chvenie. Kútikom oka potom odrazu zbadal vysokého tvora sivo-čiernej farby, ktorý sa kŕmil nejakou korisťou. Bytosť sa naňho zahľadela veľkými hypnotizujúcimi očami, pričom odhalila veľké hryzadlá, ktoré rýchlo kmitali. Na Joeovo zdesenie potom tvor roztiahol mohutné krídla a odhalil širokú hruď, avšak to už svedok bol na pokraji paniky. Joe sa v tej chvíli cítil v moci tvora a mal pocit, akoby z neho "vysával" informácie akousi telepatickou cestou. Krátko na to však napätie povolilo a na rieku sa zniesol oblak hmly. Keď sa vzduch vyčistil, hmyzia obluda už bola preč.

Po týchto stretnutiach sa neskôr ozval ešte jeden nemenovaný svedok, ktorý podobného tvora zazrel, keď sa vracal z obchodu a prechádzal mostom ponad rieku Musconetcong. Tento svedok zazrel priesvitného tvora hnedej farby, ktorý sa brodil riekou na breh. Tvor mal podľa jeho opisu dlhé tenké končatiny a malú hlavu. Ľudia na internete aj bádatelia sa odvtedy snažia záhadu obrovskej modlivky v tejto oblasti rozlúštiť a prísť s nejakým vysvetlením. Niektorí sú si istí, že ide o mimozemského tvora, najmä kvôli vzhľadu (oči, hlava, maskovanie), iní zas preferujú teóriu nepodareného genetického experimentu. Najprv sa však musí niekomu podariť priniesť akýkoľvek dôkaz, že na rieke Musconetcong vskutku môže sídliť neznámy netvor, ktorý je aj napriek svojmu nepozemskému zjavu tak podobný modlivkám, ktoré poznáme z našej fauny.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára