5. októbra 2017

Humanoid z Kinnuly

2. februára 1971 šli dve ženy - pani Kuittinen a pani Manninen - autom z mesta Kuusamo do Oulu vo Fínsku. Na pravej strane cesty sa však za ich autom odrazu objavilo neobvyklé svetlo, ktoré krátko na to zrýchlilo a prešlo na ľavú stranu, kde s vozidlom udržiavalo rýchlosť. To však bolo len prvé stretnutie s UFO, ktoré malo bizarnú dohru v okrese Kinnula.

Keď UFO prešlo okolo auta, Sinikka Kuittinen tvrdila, že jej zaľahlo v ušiach. Ženy však šli ďalej a keď sa dostali na cestu vedúcu popri poli, svetlo odrazu zmizlo. Nezvyčajnému stretnutiu však ešte nebol koniec. Ženy totiž odrazu zbadali podivnú postavu s výraznou helmou, ktorá merala asi 90 centimetrov. Humanoid, ktorý mal na sebe akúsi zeleno-hnedú kombinézu, prešiel cez cestu priamo pred autom udivených žien, pričom robil malé spomalené skoky. Postava sa potom stratila v tmavej krajine, kde sa nenachádzali žiadne obydlia. Pani Kuittinen však nemala odvahu preskúmať túto záhadu, a tak v strachu dupla na plyn a obe tak pokračovali do Oulu. Toto stretnutie však nebolo jediné, a taktiež ani najšokujúcejšie.

Humanoid sa stal známym až 5. februára. Dvaja drevorubači - Petter Aliranta a Esko Juhani Sneck - toho zasneženého popoludnia prišli so zvláštnym návštevníkom do kontaktu neďaleko dediny Kangaskyla v okrese Kinnula. Bolo okolo tretej poobede a počasie sa stále zhoršovalo, a tak sa obaja rozhodli, že prácu na ten deň ukončia. Aliranta práve vypol svoju pílu, keď si všimol kovový objekt, ktorý sa vznášal na úrovni korún stromov. Tvrdil, že stroj vyzeral "ako dva spojené taniere" a meral v priemere približne 4,5 metra. Zo spodku stroja trčali štyri tenké nohy, no Aliranta nevedel odhadnúť, či UFO vydáva nejaký zvuk, pretože jeho kolega stále pílil drevo. Spodok stroja sa však odrazu otvoril a UFO sa pomaly znieslo na čistinu len niekoľko metrov od mužov.

Aliranta v úžase sledoval, ako sa z otvoru vynorila postava v zelenej kombinéze. Na hlave pritom mala prilbu s otvorom, ktorý pripomínal potápačskú helmu. Bytosť síce mala ruky aj nohy, no inak nič, čo by pripomínalo dlane alebo prsty. Oblek tejto postavy značne pripomínal potápačský oblek, ktorý sa používa v hĺbkach, aby pomohol ochrániť potápačov pred veľkým takom. Je možné, že mal tento návštevník podobný oblek, pretože naňho atmosféra Zeme pôsobila silným tlakom? Malý mužíček taktiež zjavne odporoval gravitácii, pretože sa pomaly zniesol tri metre dolu, až kým nedosadol do hrubej snehovej vrstvy. Mladý drevorubač toto divadlo zaujato sledoval až do momentu, keď sa vesmírna postava zrazu k nemu začala približovať. Vtedy už totiž začal byť vystrašený.

Postava však nekráčala po snehu, ale skákala netypickým spôsobom, ktorý pripomínal pohyb astronautov na Mesiaci. Aliranta v strachu hneď naštartoval svoju pílu, čím konečne zaujal pozornosť Snecka, a vydal sa v návale adrenalínu priamo oproti bytosti. V tom momente sa však okupant UFO otočil a vydal sa svojím podivným štýlom späť do bezpečia lode. Tento ústup ešte viac podnietil Alirantu, ktorý pridal do kroku, aby "malého zeleného mužíčka" dohnal. Keď sa drevorubač dostal bližšie k UFO, v malých okienkach si všimol ďalšie podobné postavy. Keď bola bytosť blízko lode, vzniesla sa odrazu do vzduchu a plachtila priamo do otvoru, odkiaľ prišla. Keď už bol mužíček takmer vo vnútri, Aliranta sa načiahol a schmatol ho za pravú nohu, čo však veľmi rýchlo oľutoval.

Povrch mimozemskej kombinézy totiž na dotyk pálil ako horúce železo a spôsobil drevorubačovi seriózne popáleniny, ktoré boli viditeľné ešte aj o dva mesiace neskôr. Keď sa mužíček nakoniec bezpečne dostal späť dnu, stroj začal vydávať bzučiace zvuky a vzniesol sa pomaly s návalom vzduchu. Otvor na spodnej strane UFO sa pri vzlietnutí zatvoril a loď postupne zmizla na oblohe. Približne po dobu jednej hodiny po tomto stretnutí mali muži ešte problémy s pohybovaním sa a rozprávaním. Jedinými dôkazmi, ktoré pravdivosť tohto príbehu dokazovali, boli stopy v snehu a popáleniny mladého drevorubača. Niektorí si po tomto prípade mysleli, že sa jednalo len o vtip a že sa mužov snažil nachytať miestny DJ, no ako by sa niekomu podarilo zinscenovať autentickú vesmírnu loď a pohyb odporujúci gravitácii, to už nikto netuší.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára