13. apríla 2018

Hrudy z Domstenu

Neďaleko švédskej dediny menom Domsten sa v roku 1958 dvaja muži stretli s mimozemskými tvormi, ktoré vďaka svojmu neforemnému tvaru dostali pomenovanie "hrudy z Domstenu." 30-ročného Stiga Rydberga a 24-ročného Hansa Gustafssona sa v tú noc totiž tieto bytosti pri náhodnom stretnutí pokúsili uniesť na palubu UFO, pričom celá situácia vyvrcholila bojom o život.

20. decembra 1958 sa Stig a Hans vybrali neskoro v noci domov z tanečného večierka. Boli už takmer tri hodiny ráno, keď si obaja odrazu na čistinke neďaleko Domstenu všimli neprirodzené svetlo. Ich zvedavosť nakoniec zvíťazila, a tak sa k zdroju svetla vybrali cez les. Na danom mieste však na ich prekvapenie na zemi sedel okrúhly objekt, ktorý na výsku meral asi meter a v priemere mal asi 6 metrov. Disk stál na troch nohách a vydával svetlo, ktoré vychádzalo priamo z jeho povrchu, pričom si obaja všimli, že stred objektu je tmavší. Ich úžas však rýchlo vystriedalo zdesenie, keď si muži všimli niekoľko malých sivých bytostí, ktoré sa vynorili spoza stroja.

Tieto bytosti však nemali žiaden presný tvar a na výšku mohli mať asi 1,3 metra. Svedkovia nevideli žiadne končatiny či iné črty, ktoré by pripomínali nejaký známy pozemský druh. Ich výzor mužom evokoval len "hrudy" či "bochníky," ako sa o nich neskôr vyjadrili. Faktom však bolo, že sa aj napriek svojmu tvaru pohybovali rýchlo a v okamihu napadli oboch mužov. Strhol sa boj, pričom Stig aj Hans začali rozdávať päste ako o život. To však nemalo žiaden efekt, pretože bytosti doslova pohltili ich údery, ako keby muži bili želatínu. Zdalo sa taktiež, že bytosti vedia predvídať ich pohyby, pretože sa ich úderom vedeli vopred vyhnúť. 

Boj vyzeral pre svedkov beznádejne a bytosti sa ich dokonca snažili uchopiť a odvliecť so sebou. Obaja potvrdili, že sila ich uchopenia ich zaskočila vzhľadom na ich veľkosť a tvar. Záchrana však prišla v poslednej chvíli, keď sa z neďalekej cesty ozvalo zatrúbenie auta, ktoré mimozemských útočníkov vystrašilo. Všetky tri či štyri bytosti nakoniec rýchlo zmizli v UFO a odleteli. Po ich odchode na mieste zostal vo vzduchu visieť nepríjemný zápach, ktorý mužom pripomínal "éter a pach spálenej klobásy." Prípad sa neskôr preslávil v celom Švédsku a dodnes patrí medzi jeden z najznámejších.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára